Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99€

Αποτρίχωση με κερί: Τι πρέπει να προσέξω;

Το καλοκαίρι είναι εδώ και το όνειρο κάθε μίας από εμάς δεν είναι άλλο από το να βγούμε στην παραλία με βελούδινα πόδια. Το ξυραφάκι μπορεί να αποτελεί λύση την περίοδο του χειμώνα που αψηφάς για λίγο το κρύο και θέλεις να φορέσεις την αγαπημένη σου φούστα. Το καλοκαίρι όμως που θέλεις τα πόδια σου να είναι κάθε μέρα έξω τι κάνεις;

Η αποτρίχωση με κερί είναι εδώ για να δώσει τη λύση χαρίζοντάς σας αποτριχωμένα, απαλά πόδια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρακάτω θα βρεις τι πρέπει να αποφύγεις πριν και μετά την αποτρίχωση.

1.       Απέφυγε αμφιβόλου ποιότητας κέντρα αισθητικής

Ορισμένα κέντρα αισθητικής απαρτίζονται από αισθητικούς που δεν κατέχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία. Υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος κατά την αποτρίχωση με κερί η τρίχα να μην αφαιρεθεί από την ρίζα. Κάτι τέτοιο θα χαλάσει όλη την προσπάθειά σου για ένα αποτέλεσμα που διαρκεί. Οι τρίχες θα ξαναβγούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιο άγριες και σκληρές. Επίσης, υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα ερεθισμού και τραυματισμού της επιδερμίδας. Οι εξειδικευμένοι αισθητικοί της Elisabeth’s Point αναλαμβάνουν την αποτρίχωση με κερί και σου εγγυώνται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

2.       Απέφυγε την αποτρίχωση λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως

Μία εβδομάδα πριν αδιαθετήσουμε τείνουμε να είμαστε πιο ευαίσθητες στον πόνο. Επομένως, ακόμα και ο μικρός πόνος μπορεί να μοιάζει πιο οξύς. Το ίδιο ισχύει και κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι προνοητική και να προγραμματίσεις την αποτρίχωσή σου τις πρώτες δύο εβδομάδες πριν να αδιαθετήσεις.

3.       Να είσαι προσεκτική μετά την αποτρίχωση

Αφού έχεις κάνει την αποτρίχωση με κερί και καμαρώνεις τα απαλά πόδια σου, μάθε τι πρέπει να αποφύγεις τις επόμενες 24 ώρες:

·         Μείνε μακριά από θερμά περιβάλλοντα

Μην επιχειρήσεις να κάνεις καυτό ντους, τζακούζι ή να μπεις στη σάουνα. Η ζέστη έχει την τάση να ανοίγει τους πόρους και μπορεί να προκληθεί κάποια μόλυνση.

·         Μην κάνεις έντονη άσκηση

Ακύρωσε την επίσκεψή σου στο γυμναστήριο τις επόμενες ώρες αφότου έχεις κάνει αποτρίχωση με κερί. Γιατί; Είναι απλό! Η έντονη άσκηση προκαλεί ιδρώτα και ο ιδρώτας βακτήρια!

·         Μη φορέσεις στενά ρούχα

Τα στενά ρούχα, ειδικότερα τα στενά τζιν, προκαλούν τριβές οι οποίες οδηγούν σε ερεθισμούς και σε εμφάνιση εξανθημάτων.

·         Μην εκτεθείς στον ήλιο και στη θάλασσα για τις επόμενες 24 ώρες.

Εφόσον οι πόροι θα είναι ανοιχτοί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μόλυνσης από τη θάλασσα ή εμφάνισης κάποιου εξανθήματος ή εγκαύματος από τον καυτό ήλιο.

Για περισσότερες συμβουλές και για να αποκτήσετε τα βελούδινα πόδια που ονειρεύεστε, καλέστε μας για ραντεβού στο 210 802 33 76!

You may also like

Δείτε επίσης

Χρήσιμες συμβουλές, tips και όλες οι νέες τάσεις στο χώρο της ομορφιάς