Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99€

Καθαρισμός βλεφαρίδων: είναι το νερό εχθρός για τα extensions;

Φοβάμαι να πλύνω τα extensions μου, δε θέλω να τα χάσω!

Ας ξεκαθαρίσουμε τώρα μια και για πάντα τι συμβαίνει με το νερό! Η συχνότερη παρανόηση που υπάρχει είναι ότι το νερό είναι εχθρός για τα extensions. Λάθος, Λάθος, Λάθος! Πράγματι, το νερό ΔΕΝ το θέλουμε τις πρώτες 8 ώρες από την τοποθέτηση των extensions, όσο χρειάζεται δηλαδή για να «καθίσει» η κόλλα και να στεγνώσει καλά. Προσπαθούμε να αποφεύγουμε το πολύ νερό μέχρι και τη συμπλήρωση των πρώτων 24 ωρών για να ισχυροποιήσουμε το δεσμό κόλλας και φυσικής βλεφαρίδας ακόμη περισσότερο. Από εκεί και μετά όμως το νερό είναι σύμμαχός μας και θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τα extensions μας όμορφα και λαμπερά για πολύ πολύ καιρό.

Άφησέ με να σου εξηγήσω ακριβώς τι εννοώ: οι φυσικές μας βλεφαρίδες υπάρχουν στο σημείο που υπάρχουν με τη μορφή και την υφή που έχουν για να προστατεύουν τα μάτια μας από τον ήλιο, από ανεπιθύμητες μολύνσεις που μπορεί να προκληθούν από νεκρά κύτταρα, σκόνη, σμίγμα, γύρη ή όποια άλλη βρωμιά δική μας ή που κυκλοφορεί στον αέρα. Αυτή η βρωμία πρέπει να απομακρύνεται καθημερινά. Διαφορετίκα:

  • το φυσικό λίπος των βλεφαρίδων σε συνδυασμό με το σμίγμα του δέρματός μας αυξάνουν τα επίπεδα του λίπους στη βάση του βλεφάρου και επιταχύνουν την πτώση των extensions. Γιατί έχουμε ήδη πει ο εχθρός των extensions είναι η λιπαρότητα οποιασδήποτε μορφής.
  • Αυξάνεται τοπικά ο πληθυσμός των ακάρεων, που φυσιολογικά υπάρχουν στο δέρμα μας για να το καθαρίζουν, αυξάνοντας παράλληλα την πιθανότητα εμφάνισης μολύνσεων όπως βλεφαρίτιδα, επιπεφυκίτιδα ή την εμφάνιση πιτυρίδας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τα extensions σου θα πρέπει να αφιαρεθούν άμεσα και η επίσκεψή σου στον οφθαλμίατρο είναι απαραίτητη!
  • Ακόμη και αν δε συμβούν όλα τα παραπάνω και όλα είναι φαινομενικά εντάξει, δεν είναι! Η “βρωμιά” που δεν απομακρύνεται καθημερινά, δημιουργεί ένα στρώμα πάνω στη γραμμή του βλεφάρου που είναι περιβάλλον απολύτως ακατάλληλο για τα refills που θα χρειαστεί να τοποθετήσουμε στην προγραμματισμένη μας συντήρηση!

Αν θέλεις να προστατεύσεις τα extensions σου από πρόωρη πτώση πρέπει να καταλάβεις ότι το νερό μόνο καλό τους κάνει!

You may also like

Δείτε επίσης

Χρήσιμες συμβουλές, tips και όλες οι νέες τάσεις στο χώρο της ομορφιάς