Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99€

Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει τα extensions μου;

H επιτυχία τόσο για την τοποθέτηση όσο και για τη διάρκεια των extensions εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Το νούμερο ένα είναι να απευθυνθείς σε τεχνίτριες άρτια εκπαιδευμένες, έμπειρες και υπεύθυνες που χρησιμοποιούν πιστοποιημένα υλικά από τους αρμόδιους οργανισμούς όπως είμαστε εμείς στο Elisabeth’s Point.

Πολύ σημαντική είναι και η καθημερινή φροντίδα των extensions σου (καθημερινός καθαρισμός, επιλογή κατάλληλων προϊόντων μακιγιάζ κλπ).

Καμία τεχνίτρια όμως, δε θα μπορέσει να δώσει το καλύτερο για σένα αποτέλεσμα αν οι δικές σου βλεφαρίδες είναι αδύναμες και εύθραυστες γιατί θυμήσου τα extensions τοποθετούνται σε υγιείς βλεφαρίδες, ανεξάρτητα από τη μέθοδο που εφαρμόζουμε κάθε φορά.

Και πώς εξασφαλίζεις υγιείς και δυνατές βλεφαρίδες; Με το να εντάξεις στη διατροφή σου συστατικά που όχι μόνο θα κάνουν τις κάνουν πιο πυκνές, αλλά θα προφυλάξουν τις βλεφαρίδες σου, δηλαδή τις τρίχες που βρίσκονται στις άκρες του βλεφάρου σου, από αφυδάτωση. Και τι παθαίνει μια αφυδατωμένη βλεφαρίδα; Σπάει, ανοίγει και πέφτει. Θα ρίσκαρες κάτι τέτοιο για extensions σου;

Σου προτείνω λοιπόν κάποιες τροφές που οι βλεφαρίδες σου θα λατρέψουν!

Βιταμίνη Β3 ή Νιασίνη

Η βιταμίνη Β3 βοηθάει στο να διατηρούνται υγιείς οι θύλακες και στο να μεταβολίζεται η κερατίνη, το βασικό συστατικό των βλεφαρίδων, από τον οργανισμό. Επίσης ενισχύει στην παραγωγή μελανίνης, η οποία δίνει πλούσιο χρώμα, όγκο και λάμψη στις βλεφαρίδες. Τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη Η είναι η διατροφική μαγιά, ο ωμός κρόκος αυγού, το μοσχαρίσιο συκώτι, ο σολωμός, το κουνουπίδι, τα φιστίκια peanuts, το αβοκάντο και τα σμέουρα.

Βιταμίνη Η ή Βιοτίνη

Η Βιταμίνη Η βοηθάει την απορρόφηση λιπαρών και αμινοξέων που συνδέονται με την καλή υγεία των τριχών. Εξασφαλίζει στις βλεφαρίδες την υγρασία που χρειάζονται ώστε να μη σπάνε ή να ανοίγουν.

Τροφές πλούσιες σε Β3 είναι η διατροφική μαγιά, το μοσχαρίσιο συκώτι, ο σολωμός, ο τόνος, οι σαρδέλες, τα φασόλια σόγιας, τα κόκκινα φασόλια, τα φιστίκια peanuts, τα αποξηραμένα φρούτα, τα καρύδια, τα σπαράγγια, οι ηλιόσποροι, τα μανιτάρια, το ψωμί ολικής άλεσης και το καστανό ρύζι.

Σολωμός

Ο σολομός, πλούσιος σε πρωτεΐνη και καλά ιχθυέλαια, ενεργοποιεί τη γέννηση των βλεφαρίδων και την ανανέωση των κυττάρων, αλλά βοηθάει και στην ενδυνάμωση των θυλάκων. Είναι πάρα πολύ σημαντική τροφή για την υγεία των βλεφαρίδων. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις συμπληρώματα λιπαρών οξέων Ω3.

Βιταμίνη C

H βιταμίνη C με την αντιοξειδωτική της ιδιότητα, προστατεύει τους θύλακες των τριχών από μολύνσεις, επιταχύνει την ανάρρωσή τους σε περίπτωση εμφάνισης φλεγμονών, βοηθάει στην ενυδάτωση των βλεφαρίδων, στην παραγωγή κολλαγόνου και γενικά τις προστατεύει από το να σπάνε.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι τα μούρα, το κουνουπίδι, τα ακτινίδια, το μπρόκολο, τα πορτοκάλια, οι ντομάτες και οι φράουλες.

Βιταμίνη Ε

H βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει τους θύλακες των τριχών από μολύνσεις. Βοηθάει στην καλύτερη μεταφορά του αίματος και του οξυγόνου στους θύλακες κάνοντας τις βλεφαρίδες πιο δυνατές και ανθεκτικές.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε είναι τα αμύγδαλα, το σπανάκι, οι ηλιόσποροι, τα αβοκάντο, τα μούρα, το φυστικοβούτυρο και το λάχανο.

Σίδηρος

Ο σίδηρος δε δίνει μόνο λάμψη στις βλεφαρίδες, αλλά τις κάνει και πολύ δυνατές ενώ ταυτόχρονα τονώνει την ανάπτυξη νέων και υγιεινών βλεφαρίδων.

Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι το σπανάκι, το κόκκινο κρέας, το μοσχαρίσιο, συκώτι, οι σταφίδες, το τόφου τα φασόλια, τα οστρακοειδή, τα δημητριακά και οι ξηροί καρποί.

Φολικό Οξύ

Το φολικό οξύ βοηθάει πολύ τις βλεφαρίδες να μην πέφτουν. Επίσης τις ενδυναμώνει και και βοηθάει στην παραγωγή μελανίνης. Τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ είναι το γάλα, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φιστίκια peanuts και τα όσπρια.

Όλες οι παραπάνω βιταμίνες και πρωτεΐνες, στο σύνολό τους, δε βοηθάνε μόνο στην ανάπτυξη νέων βλεφαρίδων, που είναι πολύ σημαντικό για την τοποθέτηση των extensions σου, αλλά ενδυναμώνουν και αυτές που έχεις ήδη.

Και οι γερές φυσικές βλεφαρίδες είναι η καταλληλότερη βάση για έντονα, πυκνά και εντυπωσιακά extensions. Ακόμα το σκέφτεσαι;;;;
 

You may also like

Δείτε επίσης

Χρήσιμες συμβουλές, tips και όλες οι νέες τάσεις στο χώρο της ομορφιάς