Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99€

Η περιποίηση άκρων είναι και ανδρική υπόθεση!

Πότε ξεκίνησε η περιποίηση των άκρων;

Η περιποίηση των άκρων είναι μία υπηρεσία που φαίνεται να έχει βαθιά τις ρίζες της στην ανθρώπινη ιστορία. Η ιστορία του μανικιούρ φαίνεται να ξεκίνησε στην Ανατολή και χρονολογείται 5 χιλιετίες πριν.

Η περιποίηση των άκρων πέρα από μία καλλωπιστική μέθοδος -από τις πλέον διαδεδομένες στο σύγχρονο κόσμο- ήταν ένδειξη καλής υγείας! Τα υγιή νύχια ήταν από τότε ένα τεκμήριο της ευζωίας αλλά και της οικονομικής κατάστασης των ανθρώπων.

Πότε ξεκίνησε η περιποίηση των άκρων να είναι ανδρική υπόθεση;

Η κοινωνία αλλάζει όπως και η μόδα και τα πρότυπα επίσης. Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστεί ότι τα πρότυπα είναι ανδρικά. Διάσημοι ηθοποιοί και άνδρες του χώρου του θεάματος ή και του αθλητισμού φαίνεται να έχουν κατανοήσει τη σημασία του «ωραίου» στο οποίο περιλαμβάνεται ο όρος «περιποίηση άκρων».

Τον δρόμο για τον ανδρικό καλλωπισμό των άκρων άνοιξαν ο LeBron James, ο David Beckham, ο Kobe Bryant, ο Jordan και πολλοί ακόμη.

Τι συμβαίνει όμως με τον ανδρικό πληθυσμό στον πραγματικό κόσμο;

Ο σύγχρονος άνδρας φροντίζει την εμφάνιση του «από την κορυφή μέχρι τα νύχια». Φροντίζει το δέρμα του, απαλλάσσεται με ευκολία από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, δοκιμάζει κουρέματα. Τι γίνεται όμως τελικά με τα νύχια;

Είναι άραγε ακόμη ταμπού η περιποίηση των άκρων στους άνδρες;

Δυστυχώς ναι, η περιποίηση των άκρων δε λαμβάνεται υπόψη στον ανδρικό καλλωπισμό. Δυστυχώς υπάρχει μία διαστρέβλωση στον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες αντιλαμβάνονται τον όρο περιποίηση άκρων. Η ανδρική περιποίηση άκρων δεν περιλαμβάνει ούτε χρωματιστά βερνίκια, ούτε στρας. Ο ρόλος του ανδρικού μανικιούρ και πεντικιούρ είναι καταρχήν λειτουργικός και κατά δεύτερον αισθητικός.

Ανδρικό Μανικιούρ- Γιατί να το επιλέξετε;

Το μανικιούρ, όπως προδίδουν και τα συνθετικά συστατικά της λέξης, είναι η περιποίηση των άνω άκρων.

Η όμορφη εικόνα του ανδρικού χεριού είναι κάτι που σίγουρα ο γυναικείος πληθυσμός επικροτεί και μάλιστα (πλέον) απαιτεί. Ο λόγος είναι ότι η καλαίσθητη εικόνα του χεριού σημαίνει καθαριότητα και υγεία. Και φυσικά είναι ωραία εικόνα ο άνδρας να περιποιείται τον εαυτό του!

Ανδρικό Πεντικιούρ- Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να το επιλέξετε;

Αν το μανικιούρ είναι απαραίτητο, το πεντικιούρ είναι ακόμη σημαντικότερο για την περιποίηση των ανδρών. Δεν πρόκειται μόνο για τη βελτίωση της εικόνας των ποδιών αλλά η φροντίδα των κάτω άκρων σχετίζεται με πολύ σημαντικότερους λόγους.

Το πεντικιούρ είναι λοιπόν ζήτημα υγείας πρωτίστως. Το χειμώνα, η χρήση κλειστών παπουτσιών ή αθλητικών υποδημάτων προκαλεί την ανάπτυξη μίας σωρείας προβλημάτων. Η στενότητα του παπουτσιού, συμπιέζει τα νύχια και δημιουργεί τραυματισμούς οι οποίοι αν δεν προληφθούν εγκαίρως ενδέχεται να προκαλέσουν δερματολογικά προβλήματα.

Ανεξαρτήτως εποχής, τα πέλματα είναι εκείνα που στηρίζουν το βάρος μας καθημερινά. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να τους φερόμαστε με όσο σεβασμό τους αρμόζει. Αυτή είναι η κοινή γραμμή του ανδρικού αλλά και του γυναικείου πεντικιούρ.

Επιπλέον το ανδρικό δέρμα είναι εγγενώς πιο τραχύ αλλά και επιρρεπές στις σκληρύνσεις και τους κάλους. Είναι σαφώς επόμενο το περπάτημα και πόσο μάλλον λοιπές αθλητικές δραστηριότητες να καθίστανται επίπονες! Γιατί λοιπόν να υπομείνετε τον πόνο όταν μπορείτε να το νικήσετε με ένα από πεντικιούρ;

Δεν πρέπει όμως ένας άνδρας για να περιποιηθεί τα νύχια του να φτάσει στα άκρα. Η συστηματική φροντίδα των άκρων είναι ικανή να προλάβει από τις παραπάνω δυσάρεστες καταστάσεις.

Ποια είναι τα επιπλέον προτερήματα της ανδρικής περιποίησης;

Πέρα από τα εμφανή πλεονεκτήματα της περιποίησης των άκρων, αξίζει να αναφερθεί και ο ψυχολογικός παράγοντας. Το μασάζ με τις ενυδατικές κρέμες και την κρέμα απολέπισης είναι αγχολυτικό. Ο σύγχρονος, φρενήρης ρυθμός της καθημερινότητας μας γεμίζει (άντρες, γυναίκες) με στρες.

Το μασάζ στην παλάμη αλλά και στο πόδι έχει αποδειχθεί ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες στη διάθεση και επιπλέον μας ξεκουράζει!

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Elisabeth’s Point σας εγγυάται ότι το μανικιούρ και το πεντικιούρ θα είναι ένα απολαυστικό διάλειμμα της στρεσογόνας καθημερινότητας σας!

You may also like

Δείτε επίσης

Χρήσιμες συμβουλές, tips και όλες οι νέες τάσεις στο χώρο της ομορφιάς